לשיחת ייעוץ חייגו: 03-9133341
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לערוך צוואה לבד

איך לערוך צוואה לבד

המחשבה על המוות מלווה את כולנו לאורך החיים, כל אחד נפרד מקרוב משפחה בשלב כזה או אחר לאורך השנים, זוהי דרך הטבע. לכל אחד ניתנת האפשרות לדאוג ליקיריו בעתיד על ידי עריכת צוואה דרכה תוכלו לצוות כיצד יחולק רכושכם בבוא העת.
לעריכת צוואה ברוה יש יתרונות רבים, כך ניתן להימנע מקונפליקטים משפחתיים העלולים לצוץ בעקבות פרשנות שגויה. האם ניתן לערוך צוואה באופן עצמאי? התשובה היא כן, כל אדם בגיר (מעל גיל 18) וכשיר מבחינה משפטית רשאי לערוך את צוואתו לגמרי לבד. אתם וודאי שואלים את עצמכם איך לערוך צוואה לבד? אנחנו כאן כדי להראות לכם את הדרך

איך לערוך צוואה לבד

איך לערוך צוואה לבד? במדינת ישראל קיימות ארבע דרכים לעריכת צוואה תקנית

צוואה בכתב יד- סוג זה של צוואה נערכת מתחילתה ועד סופה בכתב ידו של המצווה, בצרוף תאריך עדכני וחתימת המצווה. ניתן לערוך את הצווה הזו ללא נוכחות של עדים או סיוע של עורך דין. זוהי צוואה פשוטה למדי אך ישנם כמה כללים שיש לבצע בקפידה בעת עריכת הצוואה:
על הצוואה להיות כתובה בכתב ידו של המצווה, ללא שימוש במחשב ודומיו.
יש לציין בצוואה את התאריך ולצרף א חתימת המצווה.
צוואה זו מומלצת לכל מי שמכיר את לשון החוק ויודע להתבטא בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים.

צוואה מול עדים– זוהי צוואה אשר חייבת להיערך בנוכחות שני עדים הכשירים מבחינה משפטית ונבחרו על ידי המצווה להיות נוכחים במעמד הזה ויועילו לגבי צו קיום הצוואה. במרבית המקרים צוואות מהסוג הזה נערכות בנוכחות עורך דין צוואות, זאת בכדי להימנע מטעויות הנובעות מניסוח שגוי או הטלת דופי בעדים. על מנת שצוואה זו תהיה תקינה על המצווה להצהיר בתום עריכת הצוואה כי מדובר בצוואה שלו והוא חותם עליה מרצונו החופשי. על העדים לחתום כי הם היו עדים להצהרת המוריש. ניתן להדפיס את הצוואה הזו או לכתוב אותה כצוואה בכתב יד לבחירת המצווה.

צוואה בפני רשות– את הצוואה הזו מגישים ישירות לאחד מהגורמים הבאים: רשם בית המשפט, נציג בית הדין הרבני, שופט או נוטריון. ניתן לערוך את הצוואה הזו בכתב או בעל פה, על המצווה להכריז בקול על רצונו בצורה מפורטת מול אחד מהגורמים הנ"ל. סוג זה של צוואה אינו מצריך את חתימת המצווה.

צוואה שבעל פה– צוואה זו יש לערוך בעל פה על ידי המצווה בלבד ובנוכחות של שני עדים. אין צורך להעלות את הצוואה בחיים על הכתב. דרך זו מאושרת רק למי שנמצא על ערש דווי ועתיד למות או רואה את עצמי כאדם העומד למות. על העדים להעלות את דברי המצווה על הכתב במהירות האפשרית, במידה והמצווה נשאר בחיים, צוואה זו תאבד את תוקפה המשפטי עם חלוף הזמן המוגד בחוק.

האם כל אדם רשאי לערוך צוואה וגם איך לערוך צוואה לבד

מערכת החוק בישראל קבעה כי כל אדם בגיר (מעל גיל 18) רשאי לערוך לעצמו צווה בכל עת. אך במידה והמצווה פסול דין – מפאת מחלת נפש או ליקוי שכלי ונבצר מהם היכולת לדאוג לעצמם צוואתו תפסל באופן מידי.

האם ניתן לשנות או לבטל צוואה לאחר הגשתה

כל אדם רשאי למשוך את צוואתו ממשרדי הרשם לענייני ירושה בכל עת. לשנות, לערוך ואף לבטל את הצוואה. כאשר הגרסה האחרונה אשר תופקד בידיו של הרשם לענייני ירושה תקבל את התוקף המירבי.
לסיכום, כתיבת צוואה אינה עניין של מה בכך, היא עתידה להשפיע רבות על יקיריכם הן מבחינה סנטימנטלית והן מבחינה כלכלית. החדשות הטובות הן, אתם יכולים לערוך את הצוואה שלכם לגמרי לבד, הקפידו לשים לב ללשון החוק כדי לא להטיל פגם בצווה העלול להוביל לפסילתה. אם אתם מעוניינים לערוך צוואה בתמיכה וליווי של עורך דין צוואות מקצועי הגעתם למקום הנכון!

R.D.B משרד עורכי דין דומב-בקבני, נוטריון וגישור כאן למענכם

משרדינו מתמחה בעריכת צוואות בצורה הנהירה והמקצועית ביותר, אנו נעשה כל שביכולתנו על מנת לסייע לכם לערוך צוואה שתקף את רצונכם, ללא מאמץ או מאבק.
מוזמנים להשאיר את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם
"האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי כל תיק הינו ייחודי ומשכך יש לבחון אסטרטגיה משפטית בכל תיק לגופו"

מאמרים נוספים שיעניינו אתכם

מעניינים בפגישת ייעוץ ללא עלות? השאירו פרטים כעת
מדריכים ומאמרים חדשים באתר