עובד המגיש תביעתו ומנהל את ההליך באופן בו ההחלטה הסופית שהתקבלה בעניינו אינה עולה בקנה אחד עם מבחן המציאות והתוצאות חריפות ומהותיות מאלו שניתנה להן התייחסות בגוף ההחלטה יכול לנהל הליכי ערעור, ניהול הליכי ערעור כשם שניהול ההליך הראשוני חייב להיות מלווה על ידי עו"ד…
החלטות המוסד לביטוח לאומי נתונות לביקורת ולערעור, היינו במידה ונתקבלה החלטה ופסיקה לאחר דיונים בוועדה רפואית והינכם סבורים כי קיפחו את זכויותיכם ולא קיבלתם את כל הנכות שמגיעה לכם, יש אפשרות להגיש ערר ולהיבדק על ידי הרכב מורחב של רופאים.
תחילה הועדות הרפואיות קובעות את הנכות הזמניות, ובמרבית המקרים לאחר שנה מהאירוע כאשר הנזק הרפואי כבר מגובש, עומד העובד לבדיקת ועדות מסכמות אשר קובעות את נכותו הצמיתה / הקבועה.
מה המשמעות הכלכלית של קביעות הועדה?
ועדות של נכויות זמניות מעניקות לעובד גמלת נכות / קצבת נכות בהתאם לגובה הנכות שנקבעה לו, למשל אם לעובד נקבעה נכות זמנית של 40% למשך 3 חודשים ולאחר מכן 30% למשך 3 חודשים נוספים (לאחריהם יזומן לועדה נוספת שתקבע את המשך נכותו)
החישוב יתבצע כך:
40% X 12,000 (דוגמא לשכר ממוצע של העובד לפי רבע שנתי) X 3 חודשים + 30% X 12,000 ₪ שכר X 3 חודשים = 25,200 עבור תקופה של חצי שנה בהתאם למפורט.
יובהר כי העובד יקבל את הסכומים גם אם חזר לעבודתו וממשיך להשתכר כפי שהשתכר לפני התאונה.
במידה וחלה הרעה / ירידה בשכרו של המבוטח אז ניתן לדרוש תוספת מהביטוח הלאומי תוספת זו נקראת תקנה 15. הגדלת הנכות וכפועל יוצא הקצבה בהתאם לאופי הפגיעה בשכר.
בתום הנכויות הזמניות, כאמור יזומן העובד לועדה מסכמת שם יקבעו את הנכות הקבועה. גם על ועדה זו יש אפשרות השגה באמצעות הגשת ערר במידה ולא קיבלתם את כל מה שמגיע לכם.
חישוב הפיצויים לאחר הועדה המסכמת תלוי בגובה הנכות שתיקבע
בנכויות עד 9% לא מקבלים כל מענק. מ9% ועד 19% מקבלים מענק המחושב כך:
12,000 ₪ קובע X 15% נכות צמיתה X 43 קצבאות (בהנחה שהתביעה הוגשה בטווח של שנה מהתאונה) = 77,400 ₪.
מ-20% ומעלה יקבל העובד קצבה חודשית ולא מענק, קצבה חודשית עד לגיל תוחלת החיים של העובד.
זקוקים לייעוץ משפטי?
מתקשים בהגשת המסמך? זקוקים לייעוץ משפטי מקיף? חברת R.D.B עורכי דין, גישור ונוטריון פועל, בתחום המשפט ומעניקה שירותים משפטיים להליכים המתנהלים הן מחוץ לכותלי בית המשפט והן בתוכו. לכל שאלה אנו זמינים עבורכם.