לשיחת ייעוץ חייגו: 03-9133341
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בקשה לצו ירושה

בקשה לצו ירושה

מציאות החיים קובעת כי במוקדם או במאוחר כל אחד יאלץ להתמודד עם קרוב משפחה שנפטר מן העולם. לצד הצער הגדול, העברת עיזבונו ליקרים לו עשויה להיות מחווה של כבוד ובנוסף תבטיח בטחון כלכלי לקרובי משפחתו. בהיעדר צוואה, העיזבון יחולק לפי חוק הירושה המגדיר מי הם יורשיו ובאיזה אופן יתחלק העיזבון. כדי לממש את צו הירושה יש להגיש בקשה לקבלת צו קיום ירושה ברשם לענייני ירושה או לבית הדין הדתי.
כיצד ניתן לברר את זהות היורשים החוקיים ולפעול למען מימוש צו הירושה? המאמר הבא יספק לכם את כל התשובות

מסמכים לצו ירושה

מה זה צו ירושה

צו ירושה הינו מסמך משפטי הנדרש במקרים בהם אדם נפטר ולא הותיר אחריו צוואה שתפסוק כיצד יחולק עיזבונו. תפקיד צו הירושה הוא לקבוע מי הם יורשיו החוקיים של המנוח וכיצד יחולק עיזבונו בין היורשים. בהיעדר צוואה, הירושה נקראת ירושה על פי דין והיא כפופה להוראות ותקנות חוק הירושה, התשכ"ה – 1965.

על מנת לחלק את העיזבון של המנוח יש להפיק צו ירושה, מסמך משפטי הכולל את פרטיו של המנוח, תאריך פטירתו, שמות היורשים וחלקו היחסי של כל יורש מהעיזבון. בכדי לעשות זאת נדרש לפנות לבית הדין הרבני או ללשכת הרשם לענייני ירושה ולהגיש בקשה לקבלת צו ירושה.

חשוב לציין כי צו הירושה אינו מתייחס להיקף העיזבון או אילו נכסים נכללים בירושה וכנ"ל לגבי חובות וזכויות הנכללות בעיזבון. צו הירושה מתייחס לעובדות מאד מסוימות כגון, מותו של המוריש, מקום מגוריו של המוריש בזמן מותו, איתור והגדרת היורשים של הנפטר ומה יהיה חלקו היחסי של כל יורש בעיזבון. כוחו המשפטי של צו הירושה תקף לעובדות אלו בלבד.

צו הירושה הינו פסק דין לכל דבר ועניין- צו הירושה מהווה הצהרה סופית ומחייבת לגבי זהות יורשי המנוח וחלקם היחסי בירושה. עם קבלת צו הירושה ניתן לגשת לגופים השונים על מנת להסדיר את חלקי הירושה השונים כגון, פנייה למשרד הרישוי לביצוע העברת בעלות על הרכב של המוריש או לפנות לרשם המקרקעין אם יש צורך לבצע פעולות בנכסים של המנוח.

איך מגישים בקשה לצו ירושה

ניתן להגיש בקשה לצו ירושה באחת מהדרכים הבאות:
הגשה בלשכת הרשם לענייני ירושה במחוז מגוריו של המנוח או בדואר רשום-
את הבקשה לקבלת צו הירושה יש להגיש בלשכת הרשם לענייני ירושה במחוז מגוריו של המנוח בעת פטירתו. ניתן להגיש את הבקשה גם לבית הדין הרבני, זאת לאחר חתימת כל הצדדים על מסמך המצהיר את הסכמתם מול עורך דין ירושה וצוואה.

את הבקשה יש להגיש בארבעה עותקים (שלושה עותקים ומקור אחד) בצרוף המסמכים הנדרשים להשלמת ההליך, יש להקפיד על הגשת מסמכים מקוריים או נאמנים למקור.

מסמכים לצו ירושה

אלו רשימת המסמכים הנדרשים לצורך הגשת בקשה לצו ירושה

בקשה לצו ירושה- יש למלא את הטופס בצורה נכונה ולאחר מכן מבקש הצו נדרש לחתום על הבקשה ולדאוג לאימות חתימתו ע"י עורך דין, שופט, דיין, נוטריון או ראש הרשות המקומית. בנוסף, על מבקש הבקשה להיות בעל עניין בירושה, כלומר אחד מיורשיו של המנוח, נושה של הנפטר או מנהל עיזבונו של המנוח

תעודת פטירה- נדרש לצרף לבקשה את תעודת הפטירה של המנוח, מקור או תצלום.

אישורי היורשים- על מבקש הבקשה ליידע את היורשים ולקבל את הסכמתם להגשת בקשה לצו ירושה. ניתן להגיש את הסכמתם באמצעות אישור בכתב יד של כל היורשים או על ידי הצגתם של ספחי הדואר הרשום אשר נשלחו לכל היורשים.

הסתלקות יורדים- במידה וישנם יורשים שבחרו להסתלק מהעיזבון, נדרש לצרף את התצהיר המקורי של הסתלקות היורש כשהוא חתום על ידי עורך דין לענייני ירושה.

תעודת פטירתו של יורש- אם ישנם יורשים שנפטרו לפני המנוח או לפני הגשת הבקשה יש לצרף את תעודת פטירתם המקורית, או תצלום.

ייפוי כוח- כאשר למבקש הבקשה יש ייצוג משפטי של עורך דין לענייני ירושה, נדרש לצרף ייפוי כוח מקורי או העתק נאמן למקור.

אישורי תשלום אגרת בקשה לצו ירושה- יש להציג את שובר התשלום עבור בקשת צו הירושה ושובר תשלום עבור פרסום המודעה בעיתון היומי, לפי דרישת החוק. במידה ומבקש צו הירושה הוא בן זוג, הורה או ילד של אדם הנפטר תחת מילוי תפקידו הצבאי המבקש יהיה פטור מתשלום האגרה.

הגשה מקוונת, באתר האינטרנט של הרשם לענייני ירושה

ניתן להגיש בקשה לצו ירושה באחד מהמקרים הבאים:

  • במקרה והמנוח הותיר ילדים ובן/בת זוג.
  • במקרה והמנוח הותיר רק ילדים.
  • במקרה והמנוח הותיר הורים ובן/בת זוג ללא ילדים.
  • במקרה והמנוח הותיר אחריו רק הורים, ללא בן/בת זוג או ילדים.

במידה ויורשיו על פי דין של המנוח לא כלולים באחד מהתנאים לעיל כמו אחים, אחיינים או בני דודים, יש להגיש את הבקשה בלשכת הרשם לענייני ירושה במחוז מגוריו של המנוח או בדואר.

צו ירושה

האם ניתן להתנגד לצו ירושה

כל אדם הרואה את עצמו נפגע מנתינת צו הירושה רשאי להגיש התנגדות לצו הירושה במסגרת זמן של שבועיים מיום פרסום ההודעה בעיתונות, המתנגד יידרש לצרף לכתב ההתנגדות את סיבותיו בדבר הפגיעה בצרוף מסמכים ונתונים המאששים את טענותיו.

R.D.B משרד עורכי דין ונוטריון – המקצועיות שלנו, ההצלחה שלכם

כל אדם בעל עניין בעיזבון רשאי להגיש בקשה לצו ירושה באופן עצמאי, אולם מאחר ומדובר בהליכים משפטיים בעלי חשיבות כלכלית ורגשית, מומלץ להעביר את הטיפול לידיים הנכונות כדי להיות בטוחים שהכול יתנהל כשורה.
משרדינו מתמחה בטיפול בירושות וצוואות, אנו ננסח עבורכם בקשת צו ירושה באופן המקצועי והמדויק ביותר!

הצוות שלנו מיומן בהתנהלות נכונה מול הרשויות השונות.
אצלינו תקבלו ליווי אישי וייעוץ מקצועי לאורך כל הדרך.
אנו מעניקים ייצוג משפטי באיכות הגבוהה ביותר וללא פשרות
נשמח לעמוד לרשותכם בכל עת, להעניק לכם בטחון ואמונה בצדקת דרככם. מוזמנים להשאיר פרטים וליצור קשר ונחזור אליכם בהקדם.

מאמרים נוספים שיעניינו אתכם

מעניינים בפגישת ייעוץ ללא עלות? השאירו פרטים כעת
מדריכים ומאמרים חדשים באתר