לשיחת ייעוץ חייגו: 03-9133341
Search
Close this search box.

חלוקת ירושה

חלוקת ירושה

לאחר לכתו של אדם מן העולם, כל עיזבונו, רכושו נכסיו זכויותיו וחובותיו של הנפטר, יעברו בירושה לבעלותם של יורשיו החוקיים. חלוקת הירושה נעשית על פי צוואתו של המנוח, או בהיעדר צוואה, לפי חוק הירושה תשכ"ה- 1965

לצד האמור לעיל, מערכת החוק במדינת ישראל מאפשרת ליורשים לשנות את חלוקת הירושה ולערוך הסדר חלוקת ירושה חדש, לפי העדפותיהם האישיות. איך עושים זאת? ניתן לבצע חלוקת ירושה בין היורשים באמצעות הסתלקות מהירושה או על ידי עריכת הסכם ירושה 

לאחר לכתו של אדם מן העולם, נדרש לברר האם המנוח הותיר אחריו צוואה תקנית שתורה כיצד ולמי יחולק רכושו. מידה והמנוח לא הותיר אחריו צוואה עזבנו יחולק לפי דין, חוק הירושה קבע תנאים ברורים באמצעותם ניתן לחשוף את זהות היורשים ואופן חלוקת הרכוש ביניהם על פי מעגלי קרבה משפחתית. 

האם ניתן לשנות את אופן חלוקת הירושה?

בין אם הירושה מתחלקת מכוחה של צוואה או על פי חוק, היורשים החוקיים רשאים לערוך הסכם חלוקת ירושה חדש, ולשנות את אופן חלוקת ירושתו של המנוח.

באילו מקרים כדאי לערוך הסכם ירושה חדש? 

במרבית המקרים, שינויים באופן חלוקת הירושה מתרחשים כתוצאה מהצורך לחסוך במיסים, כאשר ישנה מעורבות של נכסי מקרקעין שונים. אך לעיתים, שינוי אופן חלוקת הירושה נובעת מהצורך לגשר וליישב מחלוקות וקונפליקטים הנובעים מניסוחי צוואה לא ברורים, המשאירים מקום לפרשנות של אחד מהיורשים. לדוגמה, במידה ויורש אחד קיבל נכס והיורש השני קיבל רכוש שאינו שווה בערכו לנכס המקרקעין. 

חלוקת ירושה, מאפשרת לשני הצדדים להגיע להסדר המניח את הדעת. כך ניתן לחסוך תביעות משפטיות העלולות לעלות בזמן יקר, כסף רב ואף גרוע מכך, פירוק מערכות יחסים וקשרים משפחתיים. 

חלוקת ירושה בין אחים

חלוקת ירושה – כך תעשו זאת

חלוקת ירושה נעשית באחת משתי הדרכים הבאות:

  • הסתלקות מהירושה – אחד או יותר מהיורשים מחליט לוותר על חלקו, ולהסתלק מהירושה לטובת יורש אחד או יותר.
  • עריכת הסכם ירושה חדש – לאחר הגעת היורשים להסדר ירושה חדש, המשקף את רצונם. יש הוריד אותו אל הכתב בצרוף חתימת היורשים.

את השינויים בחלוקת הירושה ניתן לערוך בכל עת. בין אם התקבל צו קיום הצוואה או הירושה, או טרם הגשת הצווים.
חשוב לציין! ישנה חשיבות גדולה לחתום על ההסכם החדש לפני מועד חלוקת הירושה. כך הטבת המס תשמר וניתן יהיה לממש אותה במועד הנכון, כל פעולה שתיעשה בנכסים לאחר חלוקת העיזבון, היא תהיה חשובה כפעולה רגילה לכל דבר בעיני החוק ויחולו עליה המיסים המקובלים בחוק. מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בצוואות וירושות בכדי להגיע לעמק השווה לכל המעורבים.

כמה מילים לסיכום, מערכת החוק במדינת ישראל מאפשרת ליורשים לערוך הסכם חלוקת ירושה חדש, בין אם העיזבון עתיד להתבצע מכוחה של צוואה או מכוחו של חוק הירושה. כך ניתן לממש הטבות מס העשויות לחסוך עשרות אלפי שקלים, ליישב סכסוכים ולהגיע לעמק השווה לכולם. 

R.D.B חברת עורכי דין גישור ונוטריון

חברתנו מתמחה בדיני צוואות וירושות ובעל וותק רב של מעל 15 שנה בתחום זה. אנו מעניקים ייעוץ וייצוג משפטי אישי איכותי ומדויק, כדי שאתם תוכלו לחסוך זמן וכסף רב.

לשיחת יעוץ מוזמנים להתקשר אלינו.

"האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי כל תיק הינו ייחודי ומשכך יש לבחון אסטרטגיה משפטית בכל תיק לגופו"

קראו גם:

מעניינים בפגישת ייעוץ ללא עלות? השאירו פרטים כעת
מדריכים ומאמרים חדשים באתר