החיים עשויים להיות מפתיעים ובלתי צפויים, לעיתים קורים מצבים אשר מונעים מאדם את היכולת לדאוג לענייניו האישיים והרפואיים כפי שהיה רגיל לכך כל ימי חייו. מצב זה עשוי לקרות כתוצאה מתאונה, ממחלה, מחוסר איזון נפשי. במקרה כזה אותו אדם זקוק לסיוע בניהול ודאגה לצרכיו הרפואיים והאישיים
במידה ואדם מאבד את יכולת התפקוד שלו בית המשפט ימנה עבורו אפוטרופוס לגוף או לרכוש שידאג לצרכיו בנאמנות, זאת בהתאם להחלטת בית המשפט. האדם המתמנה לתפקיד האפוטרופוס יהיה זכאי לשכר עבור טיפולו המסור
מהו שכר אפוטרופוס בן משפחה או אפוטרופוס שאינו בן משפחה? מי קובע אותו, וכיצד מקבלים אותו? המאמר שלהלן יענה לכם על כל השאלות
מהו שכר אפוטרופוס בן משפחה?
כאמור לעיל, במידה ואדם מאבד את המסוגלות לדאוג לענייניו האישיים והרפואיים, בית המשפט ימנה עבורו אפוטרופוס שיהיה אמון לדאוג לכל צרכיו. האדם הנבחר לתפקיד האפוטרופוס יקבל שכר עבור טיפולו, גובה השכר ייקבע על ידי בית המשפט עד כחצי שנה מיום המינוי. את השכר ישלם האדם הנזקק לטיפולו של האפוטרופוס.
קבלת שכר אפוטרופוס בן משפחה מותנה בשליחת טופס קביעת שכר מלא כהלכה לבית המשפט בשני עותקים. לעיתים בית המשפט עשוי לפסוק כי האפוטרופוס אינו פעל כהלכה ואז הוא עשוי לבטל את שכר אפוטרופוס בן המשפחה.
שכר האפוטרופוס
בני משפחה המתמנים לתפקיד האפוטרופוס אינם משתכרים עבור תפקידם כלל. במידה וישנם הוצאות, האדם הנזקק לאפוטרופוס יידרש בתשלומם.
בכל מקרה בו האדם הנזקק לאפוטרופוס הינו אדם חסר יכולת ו/או אמצעים חל איסור חוקי לגבו ממנו שכר עבור האפוטרופוס שמונה לו. את השכר יקבל האפוטרופוס מידי משרד המשפטים.
מהו שכרו של האפוטרופוס?
שכר האפוטרופוס נגזר ממספר פרמטרים שונים, והוא עשוי לעלות בהתאם לוותק אותו הוא צובר. בית המשפט עשוי לשנות את שכר האפוטרופוס בהתאם לקריטריונים שונים כמו, זמני פעילותו של האפוטרופוס, מקום פעילותו ועוד… לדוגמה, אפוטרופוס שפועל בתוך מוסד קהילתי יקבל 580 שקלים בהשוואה לאפוטרופוס הפועל בתוך הקהילה המקבל 650 שקלים. אפוטרופוס לענייני רכוש יקבל 1170 שקלים בין אם החוסה מתגורר במוסד או בקהילה.
שכר אפוטרופוס בתחום הנדל"ן
ישנם מקרים בהם חלק מתפקידו של האפוטרופוס לענייני רכוש יהיה ניהול נכסי נדל"ן שבבעלותו של האדם הנזקק לאפוטרופוס. במידה ומדובר בנכסים אשר מניבים הכנסה קבועה עבור האדם הנזקק לאפוטרופוס, בית המשפט עשוי לפסוק כי האפוטרופוס יקבל שכר ניהול בגובה של עד 5% מההכנסה הכללית של הנכס למשך זמן ניהולו של האפוטרופוס.
בנוסף, במידה והאפוטרופוס סייע לאדם הנזקק לאפוטרופוס בסגירת עסקת מקרקעין, בית המשפט עשוי לפסוק כי האפוטרופוס יקבל שכר עבור חלקו בעסקה, ערך השכר יעמוד על 2% משווי העסקה.
כמה מילים לסיכום, במידה ואדם מאבד את המסוגלות לדאוג לענייניו האישיים ו/או הרפואיים בית המשפטי ימנה עבורו אפוטרופוס שידאג לכל צרכיו. שכר אפוטרופוס שאינו בן משפחה ייגבה מהאדם הנזקק לאפוטרופוס, זאת במידה ויש לו את היכולת לממן זאת עבור עצמו. אפוטרופוס בן משפחה אינו מקבל שכר מהאדם הנזקק לאפוטרופוס והוא יידרש לבקש את שכרו ממשרד המשפטים.
R.D.B משרד עורכי דין ונוטריון
חברתנו מעניקה ייעוץ וייצוג משפטי בתחום דיני משפחה ואפוטרופסות מעל ל- 15 שנים. אנו גאים להיות לעזר לעשרות משפחות, ולהוביל אותם את כל הדרך אל הנחלה והמנוחה.
הינכם מוזמנים להתקשר ונשמח להעניק לכם ייעוץ אישי איכותי ותומך
"האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי כל תיק הינו ייחודי ומשכך יש לבחון אסטרטגיה משפטית בכל תיק לגופו"