לשיחת ייעוץ חייגו: 03-9133341
Search
Close this search box.

בקשה למינוי אפוטרופוס

בקשה למינוי אפוטרופוס

בקשה למינוי אפוטרופוס מגישים כאשר אדם מגיע למצב בו הוא אינו מסוגל לדאוג לעצמו ולענייו הרפואיים, הרכושניים והכלכליים. משכך הוא נתון לחסדם של אחרים העלולים לנצל את המצב בו הוא נמצא, כדי למנוע מצבים מהסוג הזה יש למנות אפוטרופוס שידאג במסירות לכל צרכיו של האדם הנזקק לכך וישמור על האינטרסים שלו בהתאם לסמכויות שבית המשפט העניק לו. באילו מקרים נדרש מינוי אפוטרופוס וכיצד מגישים בקשה למינוי אפוטרופוס? המאמר הבא יספק לכם את כל התשובות

בקשה למינוי אפוטרופוס

מהו אפוטרופוס

אפוטרופוס הינו אדם שהוסמך על ידי בית המשפט לדאוג לצרכיו של אדם אחר מאחר והוא אינו מסוגל לדאוג לעצמו ולצרכיו. האפוטרופוס יקבל עבורו החלטות בנושאים שונים ולמעשה ינהל את חייו של האדם הנזקק לאפוטרופוס באמצעות ייפוי כוח.
הורים האם האפוטרופוסים הטבעיים של ידיהם עד גיל 18 והם אמונים לדאוג לכל צרכיהם, אלא אם בית המשפט פסל מתפקיד זה.

בית המשפט הוא הגוף שאחראי לקבוע האם האדם הנזקק לאפוטרופוס הוא אכן חסר יכולת לדאוג לעצמו, בעזרת חוות דעת שונות בית המשפט יגבש החלטה האם למנות לאדם הנזקק אפוטרופוס או שמא ישנן דרכים אחרות לפתור את בעיותיו של האדם.

מינוי אפוטרופוס זהו צעד קיצוני אשר שולל את מרבית זכויותיו של האדם ולעיתים אף מדובר פגיעה בכבודו ובחופש הבחירה שלו. לכן ברוב המקרים מינוי אפוטרופוס יהיה בגדר המוצא האחרון, אחרי שפתרונות אחרים נבחנו אך לא נמצאו הולמים או מתאימים למצבו של האדם הנזקק לאפוטרופוס. בסופו של דבר מטרת המינוי היא להגן על האדם ולדאוג לטובתו.

מהם תפקידיו של האפוטרופוס

מינוי אפוטרופוס מעניק לאדם המתמנה לתפקיד סמכות חוקית לקבל החלטות ולדאוג לכל צרכיו של האדם הנזקק לאפוטרופוס. תפקידו של האפוטרופוס הוא לפעול למילוי כל צרכיו של האדם הנזקק הן מבחינה רפואית ואישית והן מבחינה רכושנית וכלכלית. כל זאת אלו חייבים להתנהל בצורה הטובה ביותר ובהתאם לסמכויות שבית המשפט העניק לאפוטרופוס.

באילו מקרים נדרש להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס

מינוי אפוטרופוס נדרש במקרים בהם האדם לא ערך ייפוי כוח מתמשך מבעוד מועד והגיע למצב בו אינו מסוגל לדאוג לעצמו ולנהל את ענייניו האישיים, הכלכליים, הרכושניים והרפואיים מפאת מחלת גוף או נפש, לטווח הרחוק או הקצר.

מינוי אפוטרופוס

כיצד מגישים את הבקשה למינוי אפוטרופוס

כמו שאת בקשת צו ירושה תצטרכו להגיש לבית המשפט כך את הבקשה למינוי אפוטרופוס מגישים לבית המשפט, ניתן להגיש את הבקשה על ידי עורך דין או על ידי האדם המבקש להתמנות לתפקיד האפוטרופוס. במקרים בהם האדם הנזקק למינוי אפוטרופוס מאושפז בבית החולים ונדרש למנות אפוטרופוס לגוף באופן בהול, ניתן למנות אפוטרופוס חירום בסיוע עורך דין לענייני משפחה והעובדים סוציאליים של בית החולים.
כאשר מגישים בקשה למינוי אפוטרופוס יש לכלול את המסמכים הבאים:

  • תביעה למינוי אפוטרופוס ותצהירים מלאים כשורה, יש לנמק בתצהיר מדוע האדם נזקק למינוי אפוטרופוס עבורו.
  • אימות התצהיר מול עורך דין או בא כוחו של בית המשפט.
  • יש לצרף לבקשה תעודות רפואיות ערוכות כדין שיעידו על מצבו הרפואי או הנפשי של האדם הנזקק לאפוטרופוס. במקרים מסוימים בית המשפט עשוי לדרוש את חוות דעתם של העובדים הסוציאליים המטפלים במקרה.
  • כתב הסכמה מבני המשפחה באשר לאדם המבקש להתמנות לתפקיד האפוטרופוס, על כתב ההסכמה נדרשים לחתום כל בני המשפחה של האדם מול עובד סוציאלי או בא כוחו של בית המשפט.
  • אסמכתא בדבר תשלום אגרת הבקשה למינוי אפוטרופוס.
  • את הבקשה יש להגיש בני עותקים ולאחר שעורך דין אימת וחתם על כל התצהירים.

לסיכום

מינוי אפוטרופוס אינו עניין של מה בכך, זהו הליך מורכב ורגיש הכרוך בהכנה מוקדמת של מסמכים ותצהירים שונים. מלבד זאת יש לוודא כי זכויותיו של האדם הנזקק לאפוטרופוס אינם נפגעים וכי האדם המתאים ימונה לטיפולו. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בדיני משפחה ואפוטרופסות, כך תוכלו להבטיח שההליך יעבור בצורה הטובה ביותר.

הבית שלכם לעולם המשפט חברת R.D.B עורכי דין, גישור ונוטריון

מחפשים עורך דין שילווה אתכם בהליך מינוי האפוטרופוס? חברתנו מתמחה בדיני משפחה ובעלת ניסיון רב ומוכח בדיני משפחה והליכי מינוי אפוטרופוס.
נשמח להעניק לכם את השירותים הבאים:

חברתנו פועלת בשקיפות ואמינות, אבני היסוד של חברתנו היא להעניק את השירות הטוב והמוצלח ביותר, מאות לקוחות מרוצים אינם טועים!

"האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי כל תיק הינו ייחודי ומשכך יש לבחון אסטרטגיה משפטית בכל תיק לגופו"

מאמרים נוספים שיעניינו אתכם

מעניינים בפגישת ייעוץ ללא עלות? השאירו פרטים כעת
מדריכים ומאמרים חדשים באתר