לשיחת ייעוץ חייגו: 03-9133341
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אפוטרופוס לקשיש

אפוטרופוס, בית משפט

המשפט, אל תשליכני לעת זקנה עשוי להדהד לכל אחד ואחת. אנשים רבים זוכים שהוריהם מזדקנים לצידם ולעיתים בשלב זה מתהפכות היוצרות. אם לאורך שנות הילדות הם טיפלו בכם, כעת ייתכן והם יגיעו לשלב בו הוריכם יזדקקו לטיפולכם המסור. בין אם מדובר בליווי לרופא, קבלת החלטות בנוגע לסוגיות משפטיות שונות, חיפוש מגורים הולמים ועוד… 

כמובן שבמצב נורמטיבי, ההורים לוקחים חלק אינטגרלי בכל החלטה הקשורה לאורח חייהם. אך לצערנו לא תמיד כך הדבר, במצבים מסוימים ההורים לא יגלו מסוגלות לקבל החלטות עבור עצמם והם יזדקקו לעזרה. וכאן אתם נכנסים לתמונה! מינוי אפוטרופוס לקשיש יפתור עבורם חלק נכבד מהבעיות, ויעניק להם את הביטחון שיש אדם שאחראי עליהם 

מהו אפוטרופוס לקשיש, מי יכול להתמנות לתפקיד וכיצד עושים זאת? המאמר הבא יענה לכם על כל השאלות

מהו אפוטרופוס לקשיש ומי יכול להתמנות לתפקיד?

במידה ובית המשפט מצא כי האדם המדובר אינו בעל מסוגלות לדאוג לענייניו האישיים והרפואיים, הוא ימנה עבורו אפוטרופוס שיהיה אחראי לדאוג לכל צרכיו של הקשיש. תפקיד זה יכלול טיפול ברכושו של הקשיש, ניהול טיפולים רפואיים וכמו כן גם התנהלות מבחינה משפטית. מינוי אפוטרופוס לקשיש תתבצע רק במידה ובית המשפט לענייני משפחה יהיה סבור כי אין זהו המוצא האחרון. זאת מאחר ומינוי אפוטרופוס מכל סוג שהוא שוללת את חירותו של האדם לבצע החלטות עבור עצמו. 

ניתן למנות לתפקיד אפוטרופוס לקשיש, אדם פרטי, תאגיד או עמותה. במרבית המקרים ימונה לתפקיד האפוטרופוס לקשיש אחד מקרובי משפחתו של האדם.

אפוטרופוס לגוף

כיצד מתנהל הליך מינוי אפוטרופוס לקשיש?

על מנת למנות אפוטרופוס לקשיש יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה. שם מגיש הבקשה יידרש להוכיח כי הקשיש אכן אינו מסוגל לדאוג לעצמו וכי הוא זקוק לאפוטרופוס. מינוי האפוטרופוס לקשיש יתבצע על ידי בית המשפט והוא זה שייקבע את סוג האפוטרופסות ומה יהיה משך זמן המינוי.

מינוי אפוטרופוס לקשיש נועד בכדי להגן על זכויותיו ורכושו, ולאפשר לו טיפול רפואי במידת הצורך. במידה ואדם הוא בעל דעה צלולה ובריאה בית המשפט יורה לו לערוך ייפוי כוח ולא למנות אפוטרופוס.

יחד עם זאת, לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, בית המשפט קבע כי ישנם מקרים בהם מינוי אפוטרופוס לקשיש אינו סובל דיחוי:

  • במידה והקשיש חולה באלצהיימר או מחלות נפשיות המונעות ממנו לבצע ייפוי כוח.
  • במקרה בו היה מעורב בתאונת דרכים פתאומית או לקה במחלה אשר אינה מאפשרות לו לדאוג לענייני באופן זמני או קבוע.

מינוי אפוטרופוס לקשיש – כך תעשו זאת נכונה 

את הבקשה למינוי האפוטרופוס לקשיש יכולים להגיש:

  • קרובי משפחתו של האדם
  • אחד מנציגי משרד הרווחה, עובד סוציאלי או פקיד סעד.

את הבקשה למינוי אפוטרופוס לקשיש מגישים לבית המשפט לענייני משפחה בצרוף המסמכים הבאים:

  1. הצהרה של המועמד לתפקיד האפוטרופוס בה הוא מצהיר כי הוא מעוניין בתפקיד.
  2. חוות דעת רפואית המסכמת את מצבו של הקשיש.
  3. חוות דעת מפסיכיאטר או פסיכוגריאטר המעידים על מצבו הפיזי והנפשי של האדם.
  4. העתק של תעודת הזהות של הקשיש.
  5. במידה וקרובי משפחה מדרגה ראשונה אינם מעוניינים בתפקיד יש לצרף הצהרה בה הם מוותרים על מועמדותם לתפקיד.
  6. יש לצרף חתימת עורך דין או עובד סוציאלי המאשרים את המיידעים המוצגים בבקשת המינוי.

לאחר הגשת הבקשה בית המשפט יבחן את הנתונים ויפסוק האם אכן ישנה עילה למינוי אפוטרופוס לקשיש. החלטת בית המשפט תועבר לידי משפחת הקשיש, במידה ובית המשפט יפסוק כי יש צורך באפוטרופוס הוא יציין מי ימונה לתפקיד. תחילת תפקידו של האפוטרופוס תחל באופן מידי.

כמה מילים לסיכום:

מינוי אפוטרופוס לקשיש נדרש במקרה בו האדם הקשיש אינו מסוגל לדאוג לרכושו ולבריאותו. מטרת מינוי האפוטרופוס הינה בכדי להגן על בריאותו נכסיו ורכושו של הקשיש על אף שמינוי האפוטרופוס שולל את זכות הבחירה. מאחד ומדובר במינוי בעל חשיבות מכרעת ורגישה, מומלץ להיוועץ עם עורך דין לענייני משפחה לפני תחילת הליך מינוי האפוטרופוס, זאת בכדי לנהל את תהליך קבלת ההחלטות בצורה מקצועית ונינוחה.   

חברת R.D.B  עורכי דין גישור ונוטריון

חברתנו בעלת וותק של למעלה מ- 15 שנה בתחום דיני המשפחה. מינוי אפוטרופוס לקרוב משפחה זהו הליך רגיש וחשוב מאד ויש להעניק לו את מלוא תשומת הלב. 

מוזמנים להתקשר ונשמח לסייע לכם לצלוח את ההליכים הללו בבטחה וברוגע.

"האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי כל תיק הינו ייחודי ומשכך יש לבחון אסטרטגיה משפטית בכל תיק לגופו"

מעניינים בפגישת ייעוץ ללא עלות? השאירו פרטים כעת
מדריכים ומאמרים חדשים באתר